به گزارش همشهری آنلاین، محمد امین توکلی زاده در هفتاد و دومین جلسه شورای اسلامی شهر تهران گزارشی را از قرارگاه اجتماعی تهران ارائه کرد و گفت: تعداد معتادان متجاهر در یک بازه زمانی از ۱۰ هزار نفر به بیش از ۲۰ هزار نفر رسیده بود و چرخهای وجود داشت که آسیبها در آن نه تنها رفع نشده بلکه افزایش پیدا میکرد.
چکیده صحبتهای معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران را در زیر می خوانید:
* با بحرانهایی همچون زباله گردی، کودکان کار، طلاق و مواردی از این قبیل در پایتخت روبه رو هستیم، با این وجود ساماندهی معتادان متجاهر در اولویت قرار گرفت و استانداری تهران مسئولیتهایی را در این زمینه مشخص کرد و شهردار تهران مسئولیت قرارگاه اجتماعی را بر عهده گرفت.
* زیرساختهای خوبی در زمان فعالیت آقای قالیباف ایجاد شده که نیازمند بازسازی دوباره است، تعداد زیرساختها ما کم نیست اما با این وجود اولویتبندی آسیبها صورت گرفت تا مسیر مشخصی تعریف شود.
* شهرداری، نهادها و دستگاههای اجرایی و مردم از اضلاع این قرارگاه هستند و اینکه تاکنون گزارش خاصی در این زمینه به رسانهها ارائه ندادیم به این دلیل بود که دیگر دستگاهها احساس نکنند شهرداری این فعالیتها را با نام و عنوان خود مطرح میکند ولی از این پس گزارشات ارائه خواهد شد.
* ۲۳ جلسه قرارگاه اجتماعی برگزار شده است، این جلسات ساعت ۶:۳۰ صبح هر یکشنبه با مدیریت شهردار تهران برگزار شده که حضور شهردار و این میزان وقت گذاری بیسابقه بوده است. ۲۹۲ مصوبه در این قرارگاه داریم.
* هرچند اقداماتی در حوزه زیرساخت در دورههای گذشته انجام شده اما موضوع معتادان متجاهر که دارای بیماریها و عفونتهای باز هستند از جمله موارد آزاردهندهای بود که پرونده آن باز مانده بود و مراکز ماده ۱۶ این افراد را نمیپذیرفتند. همچنین معتادان با سن پایین در این مراکز پذیرفته نمیشدند.
* تعداد مراکز برای پذیرش زنان معتاد محدود بود، اما حالا مرکز زخم باز شهرداری تهران فعال شده و سعی شده افرادی که ارتباطی با مراکز ماده ۱۶ ندارند جابجا شوند و این مرکز به صورت اختصاصی برای افراد زخم باز در نظر گرفته شده است. هنوز ظرفیت ما تکمیل نشده و فضا برای پذیرش وجود دارد.
* پذیرش برای افراد با سنین پایین نیز آغاز شده و ظرفیت در این فضا وجود دارد، پذیرش افراد بالای ۶۵ سال نیز از مسائلی بود که با آن روبه رو بودیم و این افراد میهمانان دائمی گرمخانهها بودند و نیاز بود مرکزی ویژه برای آنها ایجاد شود و مرکز خاوران به مرکز خاورشهر۲ تبدیل شد و این افراد را پذیرفت.
*ظرفیتهای موجود از جمله فشافویه، شفق، طراوت و دیگر مراکز، فضای پذیرش تمام ۲۱ هزار معتاد متجاهر را نداشتند. ما در زمان کوتاه نمیتوانستیم فضای جدید ایجاد کنیم و از توان دیگر دستگاهها بهره گرفتیم و در این مسیر مرکز شفق که زیر نظر سازمان بهزیستی بود، بازسازی شد و ظرفیت آن نیز به یک هزار نفر افزایش یافت.
* مرکز طراوت در منطقه ۱۳ برای پذیرش بانوان آسیب دیده در اختیار سپاه پاسداران قرار گرفت، مرکز زیادیان نیز با همکاری سپاه پاسداران تجهیز شد و امیدواریم ظرفیتی را ایجاد کنیم که در سال های آینده بتواند پذیرای معتادان متجاهر باشد.
* مناطق شوش و هرندی، دره فرحزاد، خلازیر و کوه سنگی از مناطق بحرانی ما به شمار میرفتند و به همین دلیل تصمیمگیری منطقهای برای این موارد انجام شد.
* پلاک های قرمز که در آن خرید و فروش مواد مخدر انجام میشد با همکاری قوه قضاییه، شهرداری مناطق و کلانتری ها شناسایی و پلمپ شدند.
نظر شما